BE YOU, DO YOU


BE YOU, DO YOU, FOR YOU.

2018 it is! Hoe ben jij het nieuwe jaar ingegaan? Heb je goede voornemens gemaakt? En zeg eens eerlijk, heb je ze ook écht GEDAAN de eerste week? Of voelde het soms meer als MOETEN. En was je misschien teleurgesteld in jezelf dat het (weer) niet helemaal is gelukt? Ik herken het van mezelf van een paar jaar geleden. Ik maakte mijn voornemens te groot, te zwart wit: vijf keer in de week hardlopen, helemaal niet meer snoepen, elke vrijdag een opgeruimde mailbox. Nou, de eerste week sneuvelden mijn plannen vaak al of begon ik smoesjes te verzinnen dat ik volgende week écht zou beginnen.

BE YOU.
Maar hoe doe ik dat nu dan? Sowieso geloof ik in voornemens DOEN. Maar voor doen zit nog iets belangrijkers, en dat is ZIJN. BE YOU. Wie ik wil ZIJN, in al mijn verschillende rollen? Wat vind ik belangrijk? Hoe wil ik me voelen? Wat wil ik eigenlijk écht?

DO YOU.
Om dan vervolgens een afspraak te maken met mezelf om dat te DOEN dat past bij wie ik wil ZIJN. Mijn focus voor 2018 is bijvoorbeeld dat ik mezelf goed wil voeden, mijn lijf maar ook qua ontwikkeling. Ik wil me fit voelen en elke dag een frisse neus halen (in plaats van vijf keer per week MOETEN hardlopen). Of dit nou een lang stuk wandelen is in mijn eentje of een klein rondje na het eten, terwijl de kids meegaan met de zaklamp (aanrader trouwens!) of een rondje skeeleren. Zolang het me voedt en ik elke dag even buiten ben. En het grappige is, door het aantal kilometers los te laten, loop ik vaak veel verder dan ik eigenlijk van tevoren had bedacht.

FOR YOU.
Yep, voor jou. Want als jij lekker is je vel zit, wordt iedereen om je heen daar blij van.
Afgelopen donderdag hadden we onze eerste trainingsavond van het jaar in Nijmegen met een nieuwe (de tiende!) groep ‘sparkle mama’s’. En niet voor niets beginnen we de training met Sparkle ME. Een avond die gaat over jou, in jouw rol als mama, als vrouw, als vriendin, en wat je eigenlijk echt wilt. Ieder heeft zijn eigen verhaal, maar vaak hebben we ook één ding gemeen. We willen het zo graag goed doen. In ons gezin, in ons werk. Met als resultaat dat we onszelf vaak niet bovenaan ons lijstje zetten. Toch zit daar de sleutel. Alleen jij kunt het goed regelen voor jezelf. Zo te gek om nu al de stappen te zien van deze tiende groep sparkle mama’s. Wat het effect is van anders kijken, met AANdacht. Want AAN dat staan ze! De sparkle is ON!

Wil jij ook het nieuwe jaar goed beginnen? Je voornemens ook echt gaan DOEN? Woensdagavond 7 februari start er weer een nieuwe groep – de 11e – in Den Bosch! Vier avonden tijd en aandacht voor JOU.

Check hier voor meer info over de training of schrijf je in – samen met je vriendin, (schoon)zus, collega of buurvrouw voor een nog groter sparkle effect – door een mail te sturen. Doe het FOR YOU!