Connecting the Sparkles


CONNECTING THE SPARKLES
Na 20 jaar stond ik daar gisteravond weer. Op mijn oude gymnasium in Deurne. De buitenkant iets veranderd, moderner. Maar het moment dat ik de school binnenliep, was daar meteen weer het gevoel van toen. Ik zag het bankje waar ik in de pauze met mijn klasgenoten zat, de oranje aula, zelfs de lokalen en de wc’s waren nog precies hetzelfde. Ik dacht terug aan het meisje van toen, vol dromen en ambities maar ook met al haar onzekerheden, die zo bij een puber horen. En het overweldigende gevoel van moeten kiezen, welk vakkenpakket, welke studie, wat wil ik later worden? Wat als ik nou de verkeerde keuze maak?

En nu jaren later, liep ik vol zelfvertrouwen en met een innerlijke rust over de keuzes die ik heb gemaakt, mijn oude klaslokaal Grieks/Latijn binnen. Klaar om de leerlingen van de klassen 3 t/m 6 voorlichting te geven over mijn twee passies: de gezondheidszorg en het coach/trainersvak. Zij staan nu voor dezelfde keuze, die ik toen oh zo moeilijk vond. Een keuze die zo bepalend is voor je toekomst…dacht ik. In mijn voorbereiding op deze avond dacht ik na over wat had ik toen willen weten wat ik nu weet? Doe waar je goed in bent en volg je passie. Vertrouw erop dat je pad loopt zoals het loopt, zolang je maar je hart volgt en je kansen blijft benutten. En je hoeft het niet allemaal te vinden in één baan.

Maar misschien makkelijk praten van iemand die haar SPARKLE heeft gevonden. Want wat zegt je hart nu eigenlijk? Wat is je passie en hoe kom je dat te weten? Waar ben je goed in? Juist door terug te kijken viel het bij mij allemaal op z’n plek. Weten wat je wil heeft iets toekomstgerichts. Toch kun je je SPARKLE alleen vinden als je terugkijkt en op zoek gaat naar wat je in het verleden energie gaf. Ineens moest ik denken aan een indrukwekkend filmpje van Steve Jobs dat ik een paar jaar geleden zag. In zijn wereldberoemde rede op Stanford University noemde hij dit ‘connecting the dots’:
You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future. You have to trust in something – your gut, destiny, life, karma, whatever – it has made all the difference in my life. –Steve Jobs.

Dus vertrouw op JOU en kijk eens terug en CONNECT THE SPARKLES op jouw afgelegde pad!
Lijkt het je fijn om hier samen in een coachsessie naar te kijken? Ik hoor je graag!