En toen was…


En toen was onze Sparkle weg…
Daar zit ik dan op de trap huilend naast mijn kind van 7 jaar, omdat we ruzie hebben gehad samen.
Ik ben gebroken, ik ben kortaf tegen mijn kind, ik heb geen energie, ik heb het gevoel dat mijn kinderen niet luisteren.
Ik sta op met nul energie, de to do lijstjes vliegen me om mijn oren, mijn focus is weg, ik wil van alles maar kom tot niets, mijn lijf is moe. Ik kan om alles huilen. Ik maak alles groter en maak mij snel zorgen. Ik ben verreweg de beste versie van jezelf.
Ik zie mezelf zitten daar. Daar op die trap in tranen. Ver weg van een Sparkle Mama. Of niet?

Daar zit ik dan, weer in de file. Ik red het weer niet om ’s avonds aan te schuiven bij het eten met manlief en mijn lieve drietal. Elke keer als ik in die file sta vervloek ik het, stroomt de energie uit mijn lijf. Elke keer als ik het avondeten met mijn gezin mis zeg ik mezelf dat dit de laatste keer is. Maar mijn plichtsgevoel is ook groot, ik ben een harde werker en vind dat ook belangrijk. Ik vind alle opdrachten voor mijn eigen bedrijf zo leuk. En toch heb ik de afgelopen week hoofdpijn, zakt mijn focus regelmatig weg, kan ik niet meer genieten van een uurtje langs het hockeyveld, mis ik het sporten en bewegen. Ik ben mijn Sparkle even kwijt…..

Lange dagen, vele rollen (die van mama, vrouw, ondernemer, vriendin, werknemer, dochter…om er een paar te noemen), het graag goed willen doen, te weinig tijd, te veel willen. Ook wij, Aukje en Katja, kennen het. De afgelopen weken waren intensief, te gek maar ook mega vermoeiend. Wij zijn moe, we hebben minder energie en minder focus….zijn wij nou de trainers van ‘How to be a Sparkle mama?’. Deze gedachte laten wij meerdere malen door ons hoofd gaan om vervolgens de conclusie te trekken in koor en zo hard als we kunnen: ‘JA! WIJ ZIJN DE PERFECTE TRAINERS VAN ONZE ‘HOW TO BE A SPARKLE  MAMA?’ TRAINING. Juist omdat we leven, juist omdat we weten wat de verschillende rollen met je doen, juist omdat je de ‘Sparkle’ alleen vind bij jezelf door jezelf lief te hebben.

Een mooie conclusie. Even terug naar de weg hier naar toe, want ik (Aukje) zat daar huilend op de trap. Wat is er nodig voordat ik tegen mezelf zeg dat ik moe mag zijn? Wat is er nodig voordat ik tegen mezelf zeg dat ik het goed genoeg doe? Inmiddels staat op mijn lijstje:

  • Een scheiding na 18 jaar
  • Een gebroken gezin
  • Een nieuw huis
  • Een nieuwe baan
  • Een eigen bedrijf
  • Een nieuwe liefde
  • Leven in twee huizen, twee steden

Het graag goed willen doen, de verschillende rollen, een hoge lat maken dat ik het moeilijk vind om lief voor mezelf te zijn, om toe te laten dat het soms zwaar is, dat er verdriet en intens geluk tegelijk kan zijn. Ik denk aan onze Sparkle Mama training en in vogelvlucht passeren de oefeningen van de verschillende avonden. En mijn gedachte: ’Ben ik nou een Sparkle Mama?’. Gelukkig kan ik juist met behulp van onze eigen training liever naar mezelf kijken, toelaten wat er is en zien wat ik nu nodig heb. Voor ons staat een Sparkle Mama voor iemand die liefdevol naar zichzelf kan kijken, die het leven, moederschap, relatie e.d. kan bekijken met relativering, positiviteit, liefde, humor en plezier. Ja juist met die tranen, juist met de moeilijkheden die het leven ook kan bieden, juist met alle emoties ben ik een Sparkle mama.

En ik (Katja) kan heel goed klein kijken met groots effect. Ik ben blij dat ik mijn eigen grens op tijd heb gevoeld zodat ik er niet over heen ga. Ik ben blij dat ik met kleine stappen kan bijsturen zodat ik er weer ben. Zodat ik weer energie heb. Zodat ik weer volop kan genieten van het uur bij het hockeyveld. Ik ken mijn eigen overtuigingen die mij soms tegenwerken. Ik ken mijn eigen waarden en wat er gebeurt als ik hier niet naar leef. Ik ken mezelf zonder een klein beetje ME-time. Ik ken mezelf en weet daardoor ook bij te sturen, zodat ik altijd een Sparkle mama ben, door wie ik ben.

Wij doen allemaal zo ontzettend ons best om het goed te doen, om wat van het leven te maken. Wij vallen om weer op te staan. Wij voelen pijn om te groeien. Wij leven. Wij zijn. En kunnen hierdoor stralen.
Wij zijn perfect imperfect, dat is een Sparkle mama!

Wil jij een Sparkle mama zijn? Wees dan gewaarschuwd, want succes gegarandeerd.
Wij leven onze training en het brengt ons heel veel praktische en waardevolle handvatten voor in het hectische veeleisende gezinsleven.

Wij starten in mei onze nieuwe reeks, zowel in Doetinchem als in Den Bosch. Wil je meer weten?
Mail of bel ons gerust.

Liefs Aukje en Katja