I don’t sweat I sparkle


I DON’T SWEAT I SPARKLE!

Van een moe en vol hoofd naar een leeg en fris – en uh rood – hoofd. Energie, inspiratie, veel sparkle ideeën! Dat is wat hardlopen mij oplevert.
Maar ook al ken ik dit heerlijke gevoel tijdens en ná het sporten, toch moet ik vaak eerst een paar hobbels nemen voordat ik ga. Het zweten zit bij mij eigenlijk nog vóór het hardlopen. Ik verzin de beste smoesjes. Vooral als ik moe ben. ‘Ik ga morgen wel, het regent, ik moet eerst nog even iets afmaken’. En dan blijf ik in mijn denken, en ga ik niet doen. Terwijl ik wéét dat ik er veel energie van krijg.

Nu ik beter stilsta bij mijn gevoel, herken ik beter wat ik nodig heb. Ik herken mijn alarmbellen. Als ik merk dat ik alweer een tijdje niet heb gesport, veel koppen koffie drink op een dag, meer snoep voor een snelle pep en vaker moe ben, weet ik dat het tijd is om extra goed voor mezelf te zorgen. Dan plan ik ME-time in. Dan ga ik een rondje hardlopen, neem ik een warm bad of bel ik een vriendin. Mijn energie gaat omhoog en de behoefte aan veel koffie en suiker is weg.

Hoe werkt het bij jou? Wat zijn jouw alarmbellen? Wil je samen met mij aan de slag met een sparkle plan voor meer beweging en sparkles in je leven? Neem dan contact met me op en let’s sparkle!