KNOW your FLOW


Hardlopen. Maanden lukte het me niet. Niet door een blessure, maar ik kwam gewoon niet in beweging om te gaan rennen. Wandelen lukte me wel, en ik heb dan ook heel wat stappen gezet, maar toch voelde dit als second best. Omdat ik wéét dat ik het kan, dat ik het in me heb, en vooral omdat ik wéét wat het me oplevert. I KNOW. Een leeg hoofd, alles weer helder kunnen zien, inspiratie voor coaching en trainingen en veel meer energie. Voor mezelf en mijn werk, maar vooral ook voor mijn gezin. WE starts with ME.

Tot de vakantie aan zee, en tot vanochtend. Op vakantie kon ik een tandje terugschakelen, kon ik uitzoomen en was er alle ruimte om weer op te laden. En natuurlijk, de hitte hielp ook mee om mijn tempo aan te passen. Om even stil te staan en te zijn met wat is. Just BE en go with the flow. En dat is niet zo vanzelfsprekend voor iemand die steeds vooruit wil. Die liever rent dan wandelt. En afgelopen week leerde me nog eens extra om stil te staan en naar binnen te richten. Stilstaan om daarna weer vooruit te kunnen komen. En dan loop je ineens 14,6 km! In a flow!
En nou bedoel ik niet dat je vanuit het niets ineens ook zoveel moet kunnen rennen om in een flow te komen. Dat werkt voor iedereen anders. Bij mij zit hardlopen in mijn systeem. Als meisje zat ik op atletiek. Ik kén het, mijn lijf kent het. Misschien heb jij dat gevoel met paardrijden, hockey of turnen? Of met hutten bouwen of tekenen. Wat ken jij?

FLOW starts with KNOW. Weten wie je bent. Stilstaan bij wat je eigenlijk wilt. Misschien herken je het, dat je op vakantie wat meer kon uitzoomen en kon stilstaan bij wat je (niet meer) wilt. Je wéét dat je iets anders wilt in je werk, maar weet misschien nog niet precies hoe en wat. Je wéét dat er meer in je zit dan second best. Misschien droom je ervan om voor jezelf te gaan beginnen, maar weet je niet waar te beginnen? Of heb je het gevoel dat je je Sparkle kwijt bent in je werk? Wil je weer FLOW in je werk ervaren? Het gevoel van vliegen met de wind in de rug? It starts with KNOW. Weten wat jouw vliegrichting is. Jouw missie. Daar de woorden voor weten te vinden.

Aukje en ik hebben in onze vorige banen en in ons eigen bedrijf heel wat vlieguren gemaakt op dit vlak en deze vertaald naar ons eigen missie-model. Praktische stappen, voor een Sparkle effect. KNOW en FLOW zijn niet voor niks de eerste twee stappen van dit model. Wil je het najaar goed van start met jouw missie voor het beginnen van je eigen bedrijf of een persoonlijke missie voor richting en focus in je huidige baan? Je bent van harte welkom tijdens onze ‘Mission-Morning’ in het Sparkle boshuisje in Oisterwijk! Twee Sparkle coaches, maximaal vier deelnemers en een te gekke locatie!
Voel je daar wil ik bij zijn of heb je nog een vraag? Let me KNOW!

PS. We passen ons missie-model ook toe in onze ‘Missie-Mind’ training, een strategische training voor teams.