M o e – d e r


Holy mother, wat een intense tijd. De tweede week homework en work at home zit er bijna op.

Werk en gezin lopen meer dan ooit door elkaar. En juist nu we geen controle hebben op hoe het allemaal precies gaat lopen, wordt van ons nog meer gevraagd om alles er te laten zijn. Van moe tot moeder. Van moeite tot moeiteloos. En alles daar tussenin.

Ze kwamen allemaal voorbij afgelopen week. Want wat voelde ik me sommige dagen toch ontzettend moe. En hoewel ik het nieuws zoveel mogelijk probeer te doseren, stemde het me ook een beetje moedeloos af en toe. Zelfs de kleinste dingen kostten me de grootste moeite. En tegelijkertijd waren het ook de kleine dingen, zoals een knuffel van mijn dochter, die me weer brachten van moet naar mood. Van moe naar moeder. Want hee, we doen wat we kunnen. En dat is genoeg.

En zo ontstond er ook weer ruimte voor moeiteloos. Voor creëren vanuit flow. Voor het verspreiden van digitale sparkles samen met mijn Sparkle partner Aukje. Vandaag aan al onze Sparkle mama’s die er elke dag weer voor gaan. Met moed!