M o e i t e l o o s


Ik maakte voor haar dit kaartje. Deze M-en maken zo helder welke stappen ze heeft gezet. Van Moet naar Mood liet haar stilstaan bij hoe ze zich wil voelen, wat ze nodig heeft. Wat haar écht voedt. Letterlijk en figuurlijk. En ja daar is Moed voor nodig. Naar haarzelf. Naar anderen. 

De laatste coachsessie kwam daar de M van Moeiteloos bij. En moeiteloos betekent voor mij níet dat dan alle dingen je maar komen aanwaaien of dat je er niks voor hoeft te doen. Maar wél dat het je steeds makkelijker afgaat. Dat je gaat vliegen met de wind in de rug. Maar je moet wél vliegen, wél in actie komen. Door het je eigen te maken. Door de dingen op jouw manier te gaan doen. Een manier die bij jou past, die jou plezier en flow geeft. Voor die Sparkle!

Ik geloof dat jezelf zijn je écht de minste moeite kost. Maar daarvoor moet je jezelf wél kennen. En tóch is dat weer niet zo makkelijk als het lijkt. Zo vaak hoor ik van mensen om me heen, coachklanten of vriend(inn)en, dat ze helemaal niet zo goed weten wat ze nou eigenlijk écht willen, welke baan het beste bij ze past. Hoe de dingen moeiteloos kunnen gaan. Met meer Sparkle. Ik heb daar zelf ook een hele weg in afgelegd. In ons leven passen we ons zo vaak aan, aan het schoolsysteem, de werkcultuur, onze familie, aan onze eigen hoge lat of verwachtingen van anderen, dat we niet meer zo goed weten wat nou echt van onszelf is. Wat écht bij je hoort.

Het begint bij jouw unieke strepen. Weten hoe je in de basis ‘gelijnd’ bent. Nog vóórdat je je bent gaan aanpassen aan wat je denkt dat van je verwacht wordt. Nog vóór het moeten. Eén van de manieren die ik mezelf al een paar jaar eigen aan het maken ben en steeds meer in mijn coaching toepas om bij die unieke strepen te komen is aan de hand van de Maya Tzolkin kalender. Een ongelooflijke schat aan (zelf)kennis, die Aukje en ik de komende periode gaan ‘vertalen’ in onze woorden en in een Sparkle jasje gaan gieten voor een Sparkle training in het najaar. Op ónze manier. Moeiteloos!