Meer in balans


Deze foto heb ik genomen aan het strand van Domburg, al mijn hele leven is dit mijn lievelingsplek. De zee, het strand, de lucht, de geur, de rust, de eenvoud, het ultieme vakantiegevoel voor mij.

Toen ik de foto net weer bekeek, moest ik denken aan de ‘regel van derden’, een compositieregel in de fotografie. Door deze regel toe te passen op je foto’s zorg je er voor dat de foto sprekender, mooier en meer in balans is. Op goede foto’s staat het belangrijkste voorwerp nooit precies in het midden. Het is iets naar links of naar rechts en de verhouding horizontaal is 1/3 en 2/3. Het is interessant om de regel van derden toe te passen op je leven en je werk. Staat je werk in het middelpunt, neemt het alles in beslag? Of is er ook ruimte voor ontspanning, voor genieten, voor vrienden en familie? En kijk dan eens naar de verhouding 1/3 en 2/3. Hoeveel procent van je tijd gaat op aan werk? Hoeveel aan vrienden, familie en andere activiteiten? En hoeveel tijd is er echt voor jezelf alleen, echte ME-time?

Hoe mooi om op deze manier naar deze foto te kijken. Ik weet nog goed dat tijdens deze dagen in Domburg ik voor mezelf het verlangen heb uitgesproken om te gaan voor FIND YOUR SPARKLE, mijn bedrijf, mijn droom, mijn passie. Met ruimte voor de lieverds om mij heen en vooral meer ruimte voor mij. Voor vrijheid en creativiteit. Kortom, mijn leven is MEER IN BALANS!

Hoe is de balans bij jou? Wat zeggen je vakantiefoto’s over jouw balans? Ik hoor je graag!