Oh kom er eens kijken


Oh kom er eens kijken, wat ik in mijn schoentje vind…

‘Mama, mama, er zit iets in je schoen…maar het is geen echt cadeautje!’.
In mijn schoen zat vanochtend mijn eigen ‘Sparkle ME’ kaartje, dat ik heb gemaakt voor onze ‘how to be a sparkle mama?’ trainingen. Als reminder voor de super belangrijke, onmisbare ME-momenten.

En die reminder kan ik wel gebruiken in deze drukke tijd van bijna-pakjesavond en alles-moet-nog-even-af op het werk. En het lijkt wel alsof iedereen die ik spreek hetzelfde heeft. Het gevoel van rennen en vliegen, van afspraak naar afspraak, van school naar sportclubjes. En tussendoor ook nog zorgen voor sinterklaascadeautjes, de kids helpen met hun surprise en inspiratie vinden voor een sinterklaasgedicht. We komen tijd te kort, hebben zelfs geen tijd om even stil te staan en te genieten. Terwijl deze tijd van het jaar juist gaat om samen genieten, samen ervaren, samen herinneringen maken. Door het vanzelfsprekende sprekend te maken, het gewone bijzonder.

Ademhalen is in deze drukte soms al moeilijk, laat staan tijd maken voor jezelf. Want er moet nog zoveel. En toch is het de enige manier om het vol te houden én ervan te genieten. Door regelmatig ME-time in te plannen en jezelf weer op te laden. Aandacht voor JOU en daarmee voor je gezin.
Dit zeg ik nu wel heel makkelijk, want wat vond ik dit moeilijk een tijd geleden. Ik legde mijn telefoon bijvoorbeeld pas aan de oplader als de batterij bijna leeg was of ik ging pas tanken als de teller al op 0 stond. En dit zorgde toch wel voor de nodige stress als ik niet snel een tankstation tegenkwam!
En door maar te blijven rennen, hoefde ik niet te voelen hoe moe ik eigenlijk was.
Nu weet ik dat het belangrijk is om niet alleen je telefoon eerder aan de oplader te leggen, maar ook jezelf eerder op te laden met ME-time. Nu weet ik – en weten inmiddels alle sparkle mama’s – dat het juist andersom werkt. Eerst ME dan WE. En soms is daar even een reminder voor nodig. Of een hulpvraag. Want dan is het allemaal weer net iets makkelijker in te plannen!

Mijn ME-time vanavond? Heerlijk naar de schoonheidsspecialiste. Mijn moment, Sparkle ME.
Dus écht wel een cadeautje! Dankjewel Sinterklaasje!

Is dit herkenbaar voor je? En wil je meteen oefenen met hulpvragen? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvende intake of neem een kijkje op de site voor onze trainingen, in fijne huiskamersetting, die weer van start gaan in het nieuwe jaar. Want je hoeft het niet alleen te doen!