Over mij


ME
Ik ben Katja. Coach en trainer. Getrouwd met Niek en mama van Pepijn, Liza en Floris.
Ik hou van sparkles en strepen. Van woorden en zinnen. Van bevlogenheid en beweging. En ik hou van het magische effect als sparkles worden onderstreept met woorden. De super krachtige combinatie van een gevoel, een beeld én woord. Van sparkle én speak. Daardoor ontstaat beweging. Ik zeg altijd dat dat ik de sparkle kan zien in iemands ogen. Een twinkeling. Ogen die spreken. Die wéten welke woorden daar bij horen, kloppen. Bij waar jij van houdt, bij wat je écht wilt. En op het moment dat je die woorden uitspreekt, gebeurt er iets bijzonders. Het zet niet alleen jezelf aan, maar raakt ook de ander. Het komt dan echt binnen. Het geeft vleugels.

Het is mijn missie om zoveel mogelijk Sparkles te verspreiden. Door mijn eigen Sparkle te volgen en JOU te helpen je Sparkle te vinden. Voor jou, in je gezin en in je werk. Zodat je 100% jezelf kunt zijn. Find Your Sparkle that makes you YOU. De héle you. Vanuit jouw unieke strepen. Zodat je gaat doen, gaat sparklen op jouw manier. Dat voelt als vliegen met de wind in de rug.

Mijn sparkle heb ik ontdekt tijdens een training op het gebied van persoonlijk leiderschap. Naast de inzichten die ik tijdens de training kreeg voor meer geluk, balans en plezier in mijn leven, wist ik intuïtief ‘dit werk wil ik ook!’. Ontwikkeling begint bij een verlangen. En waar een wil is, is een weg. Dat voelde ik als kind al heel sterk. Tijdens de opleiding tot trainer heb ik geleerd door te ervaren en te doen. Een coachopleiding volgde. Ik heb leren vliegen en leren vertrouwen op mijn eigen vleugels.

In Find Your Sparkle komt het voor mij allemaal samen. Training en coaching op een manier die helemaal bij mij past, waar ik energie van krijg en me heel veel voldoening geeft. In mijn achtergrond als consultant en programmamanager in de gezondheidszorg heb ik altijd oog gehad voor de zachte kant van de samenwerking. Mensen maken het verschil. Bevlogen mensen zijn gelukkiger en maken bedrijven succesvoller. Deze ervaring en de ervaring als ‘being a Sparkle mama’ benut ik in mijn rol als trainer en coach.

BE-lieve
Ik geloof in kleine veranderingen met een Sparkle effect. Ik geloof in kijken naar wat wél in plaats van wat allemaal niet. Ik geloof in JA zeggen tegen jezelf, je verlangens, je eigen unieke manier. Je JA groter laten zijn dan alle twijfels en nee’s. What’s in a name, katJA!
In mijn aanpak gebruik ik daarom veel praktische inzichten uit een relatief nieuwe stroming in de klinische psychologie: de positieve psychologie. Deze stroming richt zich in tegenstelling tot de klassieke psychologie op de positieve kant van het mens-zijn. Vanuit positiviteit ontstaat ruimte voor vertrouwen, verantwoordelijkheid, ontwikkeling en geluk.

Daarnaast heb ik een opleiding gevolgd tot systemisch coach. Ik geloof namelijk dat je familie of gezin van herkomst veel invloed heeft op je leven nu. Over wat je gelooft over jezelf. Over ruimte innemen voor jezelf. Heel vaak laten we ons beperken in wat we denken dat we kunnen. Of wat we (mogen) willen. Stellen we ons bescheiden op, houden we onszelf in. Óf stoppen we. Met als gevolg dat je Sparkle dof wordt. En laat dat nou net míjn Sparkle aanzetten en mijn favoriete onderdeel zijn als systemisch coach. Ik geloof in het aankijken van die stemmetjes, die overtuigingen. Door terug te kijken naar waar ze vandaag komen. Zodat er ruimte ontstaat om vooruit te kijken én vooruit te gaan. Believe in yourself and you will be unstoppable!

Ook werk ik met methodieken als de DISC communicatiestijlen (vertaald naar ons eigen Unieke Streepjescode model), Human Design en de Maya Tzolkin kalender. Een ongelooflijke schat aan (zelf)kennis, gebaseerd op oude spirituele wijsheden en moderne wetenschap, die ik op een praktische manier vertaal naar jouw unieke strepen. Die maken hoe jij in de basis ‘gelijnd’ bent. Vanaf je geboorte, nog vóórdat je je bent gaan aanpassen aan wat je denkt dat van je verwacht wordt. Nog vóór het moeten. Wie je dus écht bent. En je dáár de woorden voor geven.

Op basis van míjn Unieke Streepjescode, Human Design en Maya Tzolkin profiel zie ik de verbindingen en mogelijkheden waar anderen die niet zien. Ik zie dus ook meteen de lijntjes tussen de verschillende profielen en hou ervan om deze aan elkaar te knopen met een creatieve flair. Ik navigeer op ‘toevalligheden’, luister tussen de regels door en hoor en zie de nuances. Mijn kracht is om daar woorden aan te geven en met energie in beweging te brengen op een praktische en toegankelijke manier. Helemaal in lijn dus met wat ik te brengen heb: Sparkles verspreiden door mijn eigen Sparkle te volgen, zodat jij jouw Sparkle kunt vinden!

Find Your Sparkle and BE. Because being yourself makes all the difference!

www.findyoursparkle.nl

 

 


SHE. Wat zeggen anderen over Katja?

Sprankelend, lichtheid, humor
Rustig, krachtig, oprecht
Toegankelijk, betrokken, creatief
Warm, begripvol, empathisch
Praktisch, to the point
Schakelt snel naar jouw behoefte/niveau van ontwikkeling
Zorgt ervoor dat je met nieuwe energie verder kan!
Heeft de gave om juíst dat steuntje in de rug te geven, zodat ik dúrf te vliegen
Katja geeft je vleugels!

 

Quote choose to shine