R i t – m e


Back to school in regio zuid it is! Ik hoorde het mezelf afgelopen week al een paar keer zeggen en hoorde het ook veel om me heen. Van moeders én vaders. ‘Volgende week begint het gerace weer, school, broodtrommels, hockey, voetbal, ortho’ tot ‘Máándag zitten we gelukkig weer in het gewone ritme’.

Yep, het vakantieritme maakt weer plaats voor het schoolritme. Voor werkritme, gezinsritme, sportritme, slaapritme. Ritme in de week. Volle weken, dat weer wél. Alle rollen mogen weer áán, waartussen we onze aandacht zo goed mogelijk proberen te verdelen. Ruimte willen maken voor werk én gezin. En soms voelt dat als een ‘gerace (tegen de klok)’ om op tijd bij je werkafspraak of bij de bso te zijn. En soms als een ‘gelukkig weer het gewone ritme’. Want dan moet dat huiswerk toch écht gedaan worden in dat ene uurtje tussen school en hockey. Geen ruimte voor discussie.

En er is één soort ritme dat je áltijd ruimte geeft. Je eígen rit-me. En dáár ruimte voor maken. Even geen ritme van samen, maar écht jouw eigen (dagelijks) ritme. Hoe klein ook. Vanochtend ben ik gestart met mijn nieuwe eigen ritme. Het ritme om mijn werkdag te beginnen met een rondje buiten. Kort of lang, wandelen of hardlopen. Geen vaste vorm, maar wel een vast ritme. De eerste stappen van de dagelijkse 10.000 al binnen, een fris hoofd én energie voor de rest van de dag.

Herken je misschien ook dat het weer even zoeken is naar je eigen ritme na de vakantie? En kun je wel wat Sparkles gebruiken voor jezelf, in je gezin en op je werk? Dan is dit misschien voor jou? We hebben nog een paar plekken voor onze ‘How to be a SPARKLE MAMA?’ training, die start op 5 september in LENT. Naast het geven van deze training in de @work variant bij bedrijven, scholen en gemeenten geven wij deze training 2 keer per jaar exclusief bij ons thuis. In een vast ritme van 3 avonden rondom de thema’s ME, BE en WE.

Wil je meer weten of inschrijven voor onze 14e reeks ‘How to be a SPARKLE mama?’ en meer rust, plezier en focus ervaren? Let me know!