R u i m t e ( 1 )


Door het verschuiven van onze flying businessclass coachsessie van vanochtend had ik ineens r u i m t e . R u i m t e in een volle agenda. R u i m t e die makkelijk opgevuld kan worden met werk. Óf r u i m t e om in te vullen, écht helemaal voor mezelf. Beweeg r u i m t e . En dat laatste deed ik. Ik heb eindelijk weer eens mijn hardloopschoenen aan gedaan en ben gegaan. Zonder doel, maar op gevoel. ‘Gaan daar waar mijn voeten mij brengen’. Passend bij mijn Tzolkin zegel ‘Rode aarde’ én ‘toevallig’ ook de dagenergie van vandaag. De energie die je vandaag vóór je kunt laten werken door te navigeren op toevalligheden. Open te staan voor inspiratie met je voeten stevig op de grond. En óf ik de wind in de rug had. Met 14 hardloopkilometers in de benen heb ik echt even de r u i m t e moeten nemen om alle inspiratie op te schrijven. Woorden die al een paar dagen aan de oppervlakte lagen, en nu de r u i m t e kregen en ik verspreid over een paar posts zal delen. Allemaal met hetzelfde thema, hoe kan het ook anders, r u i m t e . In verschillende betekenissen.

De afgelopen weken was ik zelf wat meer in mijn binnen r u i m t e te vinden. Daarbuiten gebeurde even veel en toen ik vanochtend de Tzolkin erbij pakte viel het nog meer op z’n plek. We hebben net weer 10 portaaldagen op een rij achter de rug, waarin de poort naar het universum wat meer open staat, en je veel kan voelen waar je misschien nog niet meteen de woorden voor hebt. En in mijn geval (op basis van mijn Tzolkin profiel) werden deze dagen opgevolgd door mijn R-dagen, ook wel regeneratiedagen genoemd. Elke 20 dagen heb je 4 van deze R-dagen achter elkaar. Deze dagen zijn bedoeld om jezelf te regenereren, te vernieuwen. Om r u i m t e te maken voor jezelf om je tempo wat omlaag te brengen en met zachte ogen naar jezelf te kijken, te reflecteren. En dit komt natuurlijk niet altijd uit met je agenda, en ik ben me er zelf ook niet altijd van bewust, maar achteraf valt het dan toch vaak op z’n plek. Het zijn vaak dagen waarop je sneller geïrriteerd raakt en werk dat normaal moeiteloos gaat, blijkt dan ineens veel meer moeite te kosten. Áls je het maar weet, toch? Voor Aukje en mij geldt dat onze R-dagen synchroon lopen. Als we er middenin zitten voelt het natuurlijk niet altijd fijn, maar aan het einde van onze reflectie met weer mooie next level inzichten zeggen we dan toch even tegen elkaar ‘onze R-dagen, ze doen R toe’. R u i m t e voor Reflectie. R u i m t e voor woorden. Van ‘au’ naar ‘ja’. What’s in a (our) name!

Heb je het gevoel dat je meer r u i m t e wil maken voor jezelf? Wil je weten hoe je jouw persoonlijke Tzolkin profiel of jouw R-dagen vóór je kunt laten werken? We hebben de Tzolkin ingevlochten in onze coachprogramma’s. So let me know, ik denk altijd graag even met je mee wat voor jou passend is, en je vooral r u i m t e geeft!