Sparkle Business


SPARKLE BUSINESS. Trainingen voor bedrijven, gemeenten en scholen. Spread some sparkle in teams en in het onderwijs!

Find Your Sparkle en The Coach Company verspreiden ook sparkles in het bedrijfsleven, bij gemeenten en in het onderwijs! We hebben inspirerende en praktische programma’s ontwikkeld voor teams in het bedrijfsleven en bij gemeenten en voor leerkrachten in het (basis)onderwijs. En door onze achtergrond in de communicatie, het bedrijfsleven en de gezondheidszorg hebben we hierin een streepje voor! Spread some sparkle voor de beste versie van jou en je team!

WAT IS JOUW UNIEKE STREEPJESCODE?
Hoe zorg je ervoor dat er naar je geluisterd wordt? Hoe komt het dat je irritatie hebt bij een bepaalde collega? Hoe komt het dat je ene kind je beter lijkt te horen dan het andere? Hoe komt het dat sommige dagen je veel energie kosten? Hoe breng je over wat je wilt? Hoe komt het dat sommige gesprekken zo moeizaam verlopen?

Het heeft allemaal met communicatie te maken. Tijdens onze leuke en praktische training ‘Wat is jouw unieke streepjescode?’ duiken we in de wereld van communicatie. In een dagdeel gaan we ontdekken hoe uniek communicatie is. Je krijgt inzicht in welke communicatiestijlen er zijn. Je komt erachter welke communicatiestijl jij zelf hebt, jouw unieke streepjescode! En je leert hoe je de communicatiestijl kan ontdekken bij je partner, collega, klant, vriend, vriendin of kind. Voor meer effect en plezier in je communicatie. Voor de beste versie van jou en jouw team!

Deze ‘Unieke streepjescode’ training voor teams is perfect als teambuilding of als onderdeel van een heidag of teamuitje. We hebben deze training al bij veel bedrijven gegeven en allemaal zijn ze zeer enthousiast over het praktische karakter, de leuke manier van teambuilding en de waardevolle bijdrage aan persoonlijke ontwikkeling en groei. De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de precieze invulling. Vraag onze flyer aan voor meer info!


SPARKLE KIDS.

Hoe waardevol is het als kinderen al jong kennis maken met communicatie en leren dat we allemaal een ander communicatiedier zijn. Een unieke streepjescode hebben. Jong geleerd is vertrouwd gedaan, daar geloven wij in! Daarom hebben wij speciaal voor kids op de basisschool de workshop ‘Sparkle Kids’ ontwikkeld. In deze workshop komen de kids erachter welk communicatiedier ze zijn, hoe uniek ze zijn, welke eigenschappen en superpowers daarbij horen en hoe ze een ander dier kunnen herkennen. Zodat ze meer rekening met elkaar kunnen houden. Voor meer begrip, minder ruzie, een betere samenwerking, meer plezier en meer energie in de klas!

Benieuwd welke dieren jij in de klas hebt? Wil jij een klas vol sparkle kids met veel positieve energie? Vraag onze flyer aan! Wij komen graag op bezoek bij jouw klas of jouw school met onze communicatie workshop ‘Sparkle Kids’!

VAN DRUK NAAR GELUK.
Van Druk naar Geluk, een training speciaal voor leerkrachten in het basisonderwijs. De werkdruk in het onderwijs is hoog. Voor leerkrachten wordt hun gave dan vaak een opgave. Er is behoefte aan meer balans, aan rust en plezier. Aan het omzetten van druk naar geluk.

Ooit met passie voor het vak van leerkracht gekozen en nu dat vuur soms niet meer voelen…?
Neemt de verantwoordelijkheid en de druk je plezier over? Geef jij jouw geluk uit handen?
Om het optimale uit ieder kind te halen, is het essentieel dat de leerkrachten ook de beste versie van zichzelf zijn. Onze training bestaat uit drie bijeenkomsten (rondom de thema’s ME, BE en WE) en een terugkomdag.
We staan stil bij wat jij zelf kunt doen voor meer werkplezier, minder druk, meer geluk. Wat vind jij belangrijk? Wat wil jij eigenlijk?
Hoe kun je zijn in alle drukte? Hoe zorg je voor minder chaos in je hoofd?
Hoe kun je zorgen voor een betere samenwerking met je collega’s, je leerlingen en hun ouders? Hoe zorg je voor fijnere communicatie. En ervaar je weer je passie in je vak.
Je leert anders kijken.

Inmiddels hebben zes groepen leerkrachten van basisscholen van Stroomm de training gevolgd. Zij hebben de training als heel waardevol ervaren. En inmiddels hebben we ook exclusief aan de OOP-ers, het Onderwijs Ondersteunend Personeel binnen Stroomm een training gegeven: O(O)P naar GELUK!

Heb je interesse in deze training voor jouw school of stichting van basisonderwijs? Laat het me weten, en ik stuur je graag onze mooie flyer toe. Ook verzorgen wij workshops tijdens studiedagen. Wij verwerken hierin dan elementen uit de training ‘Van druk naar geluk’. Inspiratie, inzicht en sparkles gegarandeerd. Let’s spread some sparkles in het onderwijs!

SPARKLE MAMA & GREAT DADDY @WORK.
Onze training voor werkende ouders! Die in hun werk een belangrijke bijdrage willen leveren én een goede ouder willen zijn. A sparkle mama & a great daddy @work. Tijdens drie dagdelen (en een terugkomdag) staan we stil, een uitzondering in de drukke levens van werkende ouders! En zoomen we in op ME, BE en WE. Voor een andere kijk. Voor meer geluk, meer plezier, meer ontspanning, meer balans en meer samenwerking. Voor praktische tools. Voor een Sparkle effect.

In werk én gezin. Want deze rollen staan niet los van elkaar. Sterker nog, ze versterken elkaar! We zien dat er steeds meer aandacht is bij bedrijven en organisaties om de werkende ouders gezond en gelukkig te houden én hun kwaliteiten binnen de organisaties te benutten. Dit raakt zó de kern van onze missie. En we vinden het dan ook te gek dat we daar met onze training ‘Sparkle mama & great daddy @work’ een bijdrage aan kunnen leveren.

We hebben deze training inmiddels succesvol gedraaid bij gemeente Nijmegen. We glimmen nog steeds na van de geweldige complimenten die we kregen van de deelnemers. Wat een geweldige stappen hebben ze gezet en met een spetterend sparkle effect voor zichzelf, in hun gezin én op hun werk. Een groot compliment aan de gemeente Nijmegen dat ze deze training gunt aan deze groep hardwerkende ouders.

Wil je meer informatie over deze training en de mogelijkheden voor jouw team of organisatie? We komen graag een keer langs voor kop koffie en maken daarna vrijblijvend een voorstel op maat!

MISSION MORNING.
WE Work vanuit een missie. Omdat wij weten dat succes begint met een heldere missie, organiseren wij Mission Mornings voor een klein groepje ambitieuze mannen en vrouwen. Ondernemers-to-be die hun bedrijf of idee écht willen neerzetten vanuit hun eigen strepen. Maar zeker ook voor degenen die hun persoonlijke missie willen onderstrepen voor meer focus en richting in hun huidige baan. Samen gaan we één ochtend aan de slag en ga jij naar huis met jouw Sparkle missie en kernwaarden voor jouw concept. En we hebben hiervoor een te gekke locatie gevonden: een klein boshuisje in de Oisterwijkse bossen!

Wil je jouw missie vangen in woorden, zodat je kan gaan bloeien met jouw bedrijf of idee?
Een missie geeft richting, bestaansrecht en focus. Als je jouw missie helder hebt, kun je keuzes maken, jezelf profileren, teksten voor je site bedenken, dan kun je op dat podium klimmen, dan kun je gaan groeien.

Ook als je nog niet precies weet wat je wilt gaan doen, maar wel voelt dat je iets voor jezelf zou willen beginnen of richting en focus mist in je huidige baan: It starts with ME. Deze ochtend geeft je inzicht in wat JIJ belangrijk vindt, wat bepalend is voor JOUW geluk, JOUW SPARKLE, JOUW missie.

Inmiddels hebben we er alweer vijf Mission Mornings op zitten! En met succes! Voor ons is het altijd een check of we zelf deze training hadden willen volgen bij de start van onze bedrijven of het uitwerken van onze ideeën. Het antwoord was bij de voorbereiding al JA, maar na deze ochtenden staan wij zelfs versteld van het Sparkle effect van onze methode.
Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden van de nieuwe data? Let me know! 

Als vervolg op de Mission Morning plannen in overleg met de groep na een paar maanden een Coach Coffee to GROW. Voor het delen van de stappen die zijn gezet. Voor herkenning. Voor nieuwe inzichten, voor meer zelfkennis. Voor inspiratie en energie. Voor jouw stok achter de deur. Om met een concrete focus weer verder te gaan!

TEAM GELUK(T).
Om als organisatie staande te blijven in alle drukte is het essentieel om als team regelmatig stil te staan om daarna weer vooruit te komen. Voor bedrijven en organisaties organiseren wij daarom de strategische teamtraining ‘Team GELUK(t)’. Een teambuilding met als resultaat een team GELUK(t) dat zichzelf op waarde weet te schatten, met een helder zicht op de toekomst.

Samen de mind opmaken en inzicht krijgen in jezelf, in elkaar en wat dat betekent voor jullie als team en voor de missie van de organisatie. Een ‘missie-minded’ en bevlogen team dat helder heeft: waar staan we voor en waar gaan we voor. Inzichten voor meer focus, rust, resultaat en plezier. En vanuit hier te gaan DOEN. Met energie en plezier binnen het team en met succes voor de organisatie.

Wij hebben in onze vorige banen en in ons eigen bedrijf heel wat vlieguren gemaakt op dit vlak en deze vertaald naar ons eigen missie-model. Praktische stappen, voor een Sparkle effect.

Gun jij jouw team meer geluk en het plezier van ontwikkeling? Wil je meer weten over deze teambuilding? Let us know, we maken de training op maat en komen daarom graag langs voor een kop koffie om de mogelijkheden te bespreken.