T i j d


Tijd. Je kunt het besteden en je kunt de tijd nemen. Je kunt er zeeën van hebben of juist nooit genoeg. Je kunt tijd winnen, maar ook verliezen. Je kunt op tijd zijn of op tijd stoppen. Tijd kan voorbij vliegen of juist heel langzaam gaan. Soms heeft iets tijd nodig en soms ben je ‘m ver vooruit.  

En soms is het tijd om even stil te staan. Juist in alle drukte. Juist in deze tijd. En dat deden we gisteren met onze inspiratiesessie ‘Van druk naar GELUK’ voor de 2e en 3e jaars leerkrachten van Stroomm. Precies drie jaar terug in de tijd gaven we onze allereerste training binnen Stroomm voor eigen regie voor meer werkgeluk. Eerst voor de leerkrachten, later ook voor de schooldirecteuren en het ondersteunend personeel. En zo geweldig dat Stroomm nu ook bewust de tijd neemt voor de jonge leerkrachten, die in deze tijd extra worden uitgedaagd in het vinden van een goede balans tussen werkdruk en werkgeluk. Tussen een gevoel van overstromen naar het gevoel van lekker kunnen doorstomen.  

En juist het even stilstaan met elkaar zorgde voor een Sparkle boost. Voor super mooie inzichten en concrete acties. Voor regie en geluk. Voor prioriteit. En dus tijd! 
Wat een geluk om op deze manier een bijdrage te mogen blijven leveren aan het werkgeluk van leerkrachten. En daarmee een sparkle effect voor de kinderen, hun ouders en de school!

En denk je nu misschien, voor mijn organisatie of team is het eigenlijk ook de hoogste tijd voor een Sparkle boost? Let me know, want daar maken wij heel graag tijd voor!