T (r) o (e) t s w e e k


Pep zit in z’n laatste toetsweek van de eerste klas. Het liefst zit hij beneden aan de eettafel. Middenin het familiegebeuren. Dat werkt voor hem het beste. Past ook helemaal bij zijn unieke strepen! Zelfs zijn zusje en broertje met spelende vriendjes of vriendinnetjes vindt hij niet storend.

Af en toe komt er een vraag over wiskunde, die ik gelukkig nu nog kan beantwoorden. Of een vraag of ik ook zo’n lekker croissantje wil meenemen van de bakker. En samen een oplossing gevonden voor zijn rekenmachientje, dat ineens niet meer deed wat ie moest doen. Een wonder dat hij de gebruiksaanwijzing nog kon vinden! En misschien nog wel een groter wonder dat juist wíj – als enigen in huize Damen die nooit een gebruiksaanwijzing lezen, maar altijd maar gewoon beginnen – deze ook daadwerkelijk lazen. En yep, ook helemaal te verklaren door onze unieke strepen!

Tussendoor nog even wat woordjes overhoren. Samen ezelbruggetjes bedenken voor woordjes Grieks. Heerlijk om dit zelf ook weer op te frissen! Ineens schieten me twee woorden te binnen die mijn eigen leraar Grieks zo vaak herhaalde: γνῶθι σεαυτόν (Ken uzelf). Jee, de basis is toen al gelegd. Ken je unieke strepen!

Man o man, wat ben ik trots op Pep. En wat ben ik in zo’n week extra trots op mijn keuze om voor het ondernemerschap te gaan. Waardoor er zoveel meer balans is. Ik mijn werktijden veel meer zelf kan bepalen. Er veel meer kan zijn op de momenten die stiekem toch wel echt belangrijk zijn. Wat een trotsweek!