Training


FOR YOUR TEAM. Trainingen voor teams, duo’s en business partners die samen willen gaan vliegen.

Find Your Sparkle en The Coach Company verspreiden sparkles in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven, bij gemeenten en in het onderwijs. Door onze achtergrond in de communicatie, het bedrijfsleven en de gezondheidszorg hebben we hierin een streepje voor. We hebben inspirerende en praktische (team)trainingen ontwikkeld voor op de werkvloer, waarbij we ook altijd oog hebben voor de privé balans. Omdat die rollen steeds meer in elkaar overlopen en elkaar juist versterken. Spread some sparkle voor de beste versie van jou en je team!

WAT IS JOUW UNIEKE STREEPJESCODE?
Hoe zorg je ervoor dat er naar je geluisterd wordt? Hoe komt het dat je irritatie hebt bij een bepaalde collega? Hoe komt het dat je ene kind je beter lijkt te horen dan het andere? Hoe komt het dat sommige dagen je veel energie kosten? Hoe breng je over wat je wilt? Hoe komt het dat sommige gesprekken zo moeizaam verlopen?

Het heeft allemaal met communicatie te maken. Tijdens onze leerzame, leuke en praktische training ‘Wat is jouw unieke streepjescode?’ duiken we in de wereld van communicatie. In een dagdeel nemen we het hele team stap voor stap mee in ons unieke streepjescode model. Je krijgt inzicht in welke communicatiestijlen er zijn. Je komt erachter welke communicatiestijl jij zelf hebt, jouw unieke streepjescode! En je leert hoe je de communicatiestijl kan ontdekken bij je partner, collega, klant, vriend, vriendin of kind. Kortom, bewustwording van de (verschillen in) communicatiestijlen voor een andere kijk, betere samenwerking en meer plezier in je communicatie. Voor de beste versie van jou en jouw team!

Deze basistraining ‘Wat is jouw unieke streepjescode?’ voor teams is perfect als onderdeel van een teamdag, studiedag of inspiratiedag. We hebben deze training de afgelopen 8 jaar al bij veel organisaties gegeven – en inmiddels al ruim 1500 unieke streepjescodes uitgereikt! – en allemaal zijn ze zeer enthousiast over het praktische karakter, de leuke manier van teambuilding en de waardevolle bijdrage aan persoonlijke ontwikkeling en groei. Door de nieuwe gemeenschappelijke taal ontstaat er meer lucht en lichtheid om je eigen kwaliteiten en valkuilen te kunnen verwoorden, je punt te kunnen maken door op je strepen te gaan staan of om woorden te kunnen geven aan elkaars verschillen. De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de precieze invulling. Vraag onze flyer aan voor meer info!

Heb je met jouw team al een streepje voor en wil je weer een stapje verder, dan hebben we nu ook een geweldig VERVOLG voor jullie: ‘Van Streepjescode naar Streepjeskudde’. Van inzichten voor de ME naar ervaren en kennis voor de WE. Van bewustwording naar bewust dóen. Een verdieping over kuddegedrag met rake impact. Over de ander echt begrijpen, de impact van kuddegedrag ervaren en de tools om samen vooruit te komen. Zodat het geleerde nog meer beklijft, zodat het ontdekken nog leuker wordt en zodat onze trainingen echt een duurzaam effect hebben.

 

SPARKLE MAMA & GREAT DADDY @WORK.
Onze training voor werkende ouders! Die in hun werk een belangrijke bijdrage willen leveren én een goede ouder willen zijn. A sparkle mama & a great daddy @work. Tijdens drie dagdelen (en een terugkomdag) staan we stil, een uitzondering in de drukke levens van werkende ouders! En zoomen we in op ME, BE en WE. Voor een andere kijk. Voor meer geluk, meer plezier, meer ontspanning, meer balans en meer samenwerking. Voor praktische tools. Voor een Sparkle effect.

In werk én gezin. Want deze rollen staan niet los van elkaar. Sterker nog, ze versterken elkaar! We zien dat er steeds meer aandacht is bij bedrijven en organisaties om de werkende ouders gezond en gelukkig te houden én hun kwaliteiten binnen de organisaties te benutten. Dit raakt zó de kern van onze missie. En we vinden het dan ook te gek dat we daar met onze training ‘Sparkle mama & great daddy @work’ een bijdrage aan kunnen leveren.

We draaien deze training inmiddels al vijf jaar succesvol bij de gemeente Nijmegen. Elke keer weer even bijzonder en dankbaar om te merken wat een geweldige stappen de deelnemers in die maanden zetten. Met een spetterend sparkle effect voor zichzelf, in hun gezin én op hun werk. Een groot compliment aan de gemeente Nijmegen dat ze deze training gunt aan deze groep hardwerkende ouders.

Wil je meer informatie over deze training en de mogelijkheden voor jouw team of organisatie? We komen graag een keer langs voor kop koffie en maken daarna vrijblijvend een voorstel op maat!

VAN DRUK NAAR GELUK.
Van Druk naar GELUK, een training speciaal voor leerkrachten in het basisonderwijs. De werkdruk in het onderwijs is (nu extra) hoog. Voor leerkrachten wordt hun gave dan vaak een opgave. Er is behoefte aan meer balans, aan rust en plezier. Aan het omzetten van druk naar geluk.

Ooit met passie voor het vak van leerkracht gekozen en nu dat vuur soms niet meer voelen…?
Neemt de verantwoordelijkheid en de druk je plezier over? Geef jij jouw geluk uit handen?
Om het optimale uit ieder kind te halen, is het essentieel dat de leerkrachten ook de beste versie van zichzelf zijn. Onze training bestaat uit drie bijeenkomsten (rondom de thema’s ME, BE en WE) en een terugkomdag.
We staan stil bij wat jij zelf kunt doen voor meer werkplezier, minder druk, meer geluk. Wat vind jij belangrijk? Wat wil jij eigenlijk?
Hoe kun je zijn in alle drukte? Hoe zorg je voor minder chaos in je hoofd?
Hoe kun je zorgen voor een betere samenwerking met je collega’s, je leerlingen en hun ouders? Hoe zorg je voor fijnere communicatie. En ervaar je weer je passie in je vak.
Je leert anders kijken.

Inmiddels hebben 8 groepen leerkrachten van verschillende basisscholen de training gevolgd. Zij hebben de training als heel waardevol ervaren. En ook de OOP-ers, het Onderwijs Ondersteunend Personeel, mochten niet ontbreken met een exclusieve training voor henzelf: O(O)P naar GELUK!

Heb je interesse in deze training voor jouw school of stichting? Laat het me weten, en ik stuur je graag onze mooie FLYer toe. Ook verzorgen wij workshops tijdens studiedagen. Wij verwerken hierin dan elementen uit de training ‘Van druk naar GELUK’. Inspiratie, inzicht en sparkles gegarandeerd. Let’s spread some sparkles in het onderwijs!

TEAM GELUK(T).
Om als organisatie staande te blijven in alle drukte is het essentieel om als team regelmatig stil te staan om daarna weer vooruit te komen. Voor bedrijven en organisaties organiseren wij daarom de strategische teamtraining ‘Team GELUK(t)’. Een teamtraining met als resultaat een team GELUK(t) dat zichzelf op waarde weet te schatten, met een helder zicht op de toekomst.

Samen de mind opmaken en inzicht krijgen in jezelf, in elkaar en wat dat betekent voor jullie als team en voor de missie van de organisatie. Van mist naar helder zicht. Een ‘missie-minded’ en bevlogen team dat helder heeft: waar staan we voor en waar gaan we voor. Vanuit co-creatie werken we samen met jullie toe naar een pakkende missie, die echt voelbaar en aansprekend is. Die pakt, die verpakt, die inpakt. Compact. Wij geloven namelijk dat zó’n missie je vleugels geeft. Richting geeft. Duidelijkheid geeft. Woorden geeft. Positionering geeft. Aan zet. In beweging zet. Een missie echt van jullie samen. Als fundament. Om – mét fun – vanuit te vertrekken.

Wij hebben in onze vorige banen en in ons eigen bedrijf heel wat vlieguren gemaakt op dit vlak en deze vertaald naar ons eigen missie-model. Praktische stappen, voor een Sparkle effect.

Gun jij jouw team meer geluk en het plezier van ontwikkeling? Wil je meer weten over deze teamtraining? Let us know, we maken de training op maat en komen daarom graag langs voor een kop koffie om de mogelijkheden te bespreken.

BUSINESS BOOST.
Aukje en ik zijn het levende voorbeeld dat 1+1 niet 2 is, maar zoveel meer kan zijn. Doordat wij elkaars verschillen weten, elkaars kwaliteiten inzichtelijk hebben, doordat we delen, communiceren en ons kwetsbaar op durven te stellen, doordat we een gezamenlijke stip op de horizon hebben, omdat onze gedeelde waarden echt door ons gedeeld worden, is onze samenwerking fijn en sterk en gerust een feestje te noemen. Is er geen discussie. Worden keuzes snel gemaakt. Staan we stil bij successen. Reflecteren wij ons suf om vervolgens weer bij te sturen. Is werken een plezier. Is er een balans. Zijn nieuwe dingen niet meer spannend, maar leuk. En kunnen we bergen beklimmen die in ons eentje niet haalbaar waren. Want samen is alles leuker!

Samenwerken is samen groeien. De kracht van een goede samenwerking, de echte 1+1 = 3 zit in een goede basis, communicatie en begrip voor elkaar. Elkaar begrijpen en vanuit daar groeien. Hoe beter je jezelf en elkaar kent, hoe beter je keuzes kunt maken in je (loop)baan en het ondernemerschap, hoe meer energie en succes het oplevert.

En omdat wij weten dat samen stilstaan voor reflectie en groei er door de waan van de dag vaak bij inschiet, hebben wij de Business Boost gecreëerd. Speciaal voor duo’s, of het nu gaat om business partners, duo-collega’s, managers of directeuren die nauw met elkaar samenwerken. Een boost voor jezelf, elkaar én je baan of business!

Is het tijd voor een business boost? Tell me! Wij maken daar graag tijd voor en maken een business boost voorstel op maat, variërend van één losse powerboost sessie tot een traject van meerdere sessies.

Quote get your sparkle on