U n s t o p p a b l e


Vanochtend mocht ze vertrekken vanaf de vliegbasis in Empel. Haar derde coachsessie van het Flying Businessclass programma. Deze keer zonder mijn hoogzwangere co-piloot Aukje. Met wie ik natuurlijk wel het vluchtschema voor vandaag heb voorbereid. Waaronder het uitkiezen van de – om in onze vliegtermen te blijven – ‘instructievideo’s’. Mooie filmpjes die ons én de kern van onze missie raken. Afgestemd op haar vliegbestemming en de fase in het vliegtraject. Én die mij dan weer inspireren om bijpassende quotes te verzamelen en de Sparkle werkbladen te maken.

Het woord unstoppable dat ‘toevallig’ voorkwam in beide filmpjes bracht me naar deze mooie quote: ‘Believe in yourself and you will be unstoppable’. Believe, misschien wel de allerbelangrijkste stap van ons vliegmodel. Wat geloof jij over jezelf? Wat geloof jij over ruimte innemen voor jezelf?
Heel vaak laten we ons beperken in wat we denken dat we kunnen. Of wat we (mogen) willen. Stellen we ons bescheiden op, houden we onszelf in. Óf stoppen we.

Met als gevolg dat je Sparkle dof wordt. En laat dat nou net míjn Sparkle aanzetten en mijn favoriete onderdeel zijn als systemisch coach. Ik geloof in inzoomen op believe. Het aankijken van die stemmetjes, die overtuigingen. Door terug te kijken naar waar ze vandaag komen. Zodat er ruimte ontstaat om vooruit te kijken én vooruit te gaan. Te vliegen. Unstoppable.

En yesss, na een prachtige vlucht is ze weer geland. Heerlijk rond. Unstoppable het nieuwe jaar in!