Wortels en vleugels


Morgen is het moederdag.
Ik denk aan mijn moeder. Aan haar moeder, mijn oma.
Aan mijn kinderen, voor wie ik hun mama ben.
Aan alle mama’s, die superpowers hebben.

De allerbelangrijkste rol in mijn leven.
Ja dat is het, met stip op één. Mijn moederrol is de rol waarin ik echt wil stralen, wil sprankelen. Het altijd zo goed wil doen. Net zoals mijn moeder dat voor mij is, en haar moeder weer voor haar was.

Wortels en vleugels.
Ik denk terug aan het zinnetje dat mijn moeder me afgelopen december stuurde. Waarop stond: ‘Er zijn maar twee dingen van blijvende waarde die wij onze kinderen kunnen proberen te schenken: wortels en vleugels – Hodding Carter’. Het raakte me. Eerder die week was ik namelijk bezig met de missie van Find Your Sparkle. Ik tekende drie overlappende cirkels. In de eerste cirkel stond ‘Talenten, je wortels’ voor kracht. ‘Passie, je vleugels’ stond in de tweede cirkel. Voor energie. In de derde cirkel stond ‘Behoeften, voor voldoening. En in de midden, waar de cirkels elkaar overlappen: SPARKLE! Dat is waar het voor mij allemaal samen komt. Toeval, of toch niet?

Om te groeien en te vliegen.
Wortels en vleugels, dat is wat ik wil voor mijn kinderen. Wortels, die ze stevig met beide voeten op de grond houden, die ze zelfvertrouwen geven en die ze laten geloven in hun eigen superpowers. Dat ze zoveel meer kunnen dan ze denken. En ik wil ze helpen bij het sterker maken van hun vleugels. Om te kunnen vliegen. En hun dromen achterna te gaan.

Om te zijn.
En dat is ook wat ik wens voor alle mama’s. Dat ze vertrouwen op hun wortels. Dat ze lief zijn voor zichzelf, dat ze zichzelf voeden met ME-time. Om daarna weer te kunnen geven aan alle lieverds om hen heen. En om weer even stil te staan bij hun eigen verlangens en hun dromen. Tussen al het zorgen door. Want om te groeien moet je jezelf blijven voeden. Zodat je kunt vliegen. En kunt zijn.

Sparkle mama’s.
En dat is wat Aukje en ik hebben zien gebeuren tijdens de eerste huiskamersessies ‘how to be a sparkle mama?’. Dat is waarom we het doen. Wij gunnen het alle mama’s! Om te stralen en te sprankelen in de allerbelangrijkste rol in hun leven. Daarom gaan we door met de huiskamersessies in mei en juni. En gaan we na de zomer ON TOUR zodat we zoveel mogelijk huiskamers met sparkle mama’s kunnen bereiken. En er komt een diamond programma. Een vervolg voor de stoere en dappere sparkle mama’s die de sprong al hebben gewaagd.

Dankbaar.
En als je wortels en vleugels sterk genoeg zijn, vlieg je ook weer terug. Niet om te blijven, maar om te delen. Uit dankbaarheid. Dankjewel lieve mama, en lieve papa.