Y o u


Een mooie quote voor deze Meters-Maak-Maandag!
Find your Sparkle that makes you  y o u . De héle you. Met alles erop en eraan. Je mooie kanten en je – in jouw ogen dan – minder mooie kanten. Je lichte zijde en je schaduwzijde.

Je Sparkle vinden betekent niet dat je sparkle áltijd op ‘on’ moet staan, en dat je de hele dag door een stralende versie van jezelf moet zijn. Je hebt nou eenmaal off-days, waarop je minder lekker in je vel zit of waarop je gewoon even níet in een fijne flow zit. Find your Sparkle betekent wél, dat je weet wat joú helpt om je sparkle weer op ‘aan’ te zetten. Het on/off knopje van jezelf kent. Hoe je de beweging van de schaduw naar het licht kunt maken.

En heel vaak is het toch nog een hele zoektocht om dat lichtknopje van jezelf te vinden. Te weten wat écht bij je hoort. What makes you  y o u . Door het stof laagje voor laagje weg te halen.
Ik heb daar zelf ook een hele weg in afgelegd. In ons leven passen we ons zo vaak aan, aan het schoolsysteem, onze familie, de werkcultuur, aan onze eigen hoge lot of verwachtingen van anderen, dat we niet meer zo goed weten wat nou écht van onszelf is. Van Y o u .

En dat is waarom ik zo geloof in het werken met de communicatiestijlen en de Maya Tzolkin. Tools die woorden geven aan hoe jij in de basis ‘gelijnd’ bent. Nog vóórdat je je bent gaan aanpassen aan wat je denkt dat van je verwacht wordt. Sterker nog, in de tijd van de oude Maya’s kreeg je de naam van je geboortedag, die je meteen alles vertelde over jouw zijnskwaliteiten, je manier van doen en zelfs wat je op aarde te doen had of welke uitdagingen je op je pad zou tegenkomen. Het zou een hele zoektocht schelen, toch?

Ik zou in die tijd worden aangesproken met ‘Rode aarde, toon 3’. En dan zou meteen duidelijk zijn dat mijn sparkle op ‘on’ gaat door te creëren vanuit moeiteloosheid, nuances te zien en daar woorden aan te geven, en verbindingen te leggen vanuit het grotere plaatje. En laat dát nou precies zijn wat er ontstond tijdens de ‘Know your Flow’ coaching van vanochtend én wat ik terugkreeg van mijn Sparkle partner na ons werkoverleg. Know your flow en van dááruit meters maken betekent: Sparkle on!

Wil jij meer weten over de Maya Tzolkin en wat jouw geboortedatum zegt over jouw kwaliteiten, jouw flow en jouw levenspad?
Wanna know your flow? Let me know!