z e g .


Ik hoorde het mezelf steeds vaker z e g g e n . ‘Ik denk dat dit misschien dan toch de allerlaatste Sparkle family gaat worden’. ‘Of als álle huisjes op zijn, dan…’. En ja, je raadt het natuurlijk al. Dan kreeg ik toch weer de vraag ‘Z e g , maak jij nog van die leuke schattige Sparkle families van houten poppetjes?’. En kon ik gewoon geen nee z e g g e n . Grapje van het Universum z e g ik dan altijd. Want iets in mij kon die nee toch nog niet helemaal voelen. Geloven.

Tot een aantal weken geleden. En ik deze Sparkle family mocht maken voor mijn tante, namens mijn lieve nichtje en neefje en hun mooie gezinnen. Hun families pasten precies in het allerlaatste huisje dat ik nog in huis had. En ik voelde, geloofde én wist dat het nu helemaal rond was. De eerste én de laatste family van houten poppetjes voor mijn eigen family.

Z e g het met een Sparkle family is nu dus echt ‘ik z e i het met een Sparkle family’. Want hoewel ik met ongelooflijk veel liefde en plezier de afgelopen 4 jaar wel bijna 200 Sparkle families (niet normaal toch, check de Sparkle etalage hieronder!) heb mogen maken, is dit nu echt de allerlaatste. Wat ooit begon vanuit een kleine Sparkle is echt zoveel meer geworden dan ik ooit had kunnen dromen. Werd het zoveel meer dan zomaar een persoonlijk en uniek cadeautje voor een feestje, een bruiloft, verhuizing of kraamvisite. Z e i het zoveel meer. Met een lach en soms ook met een traan, hou én rouw. Het was voor mij echt een feestje om te mogen maken, een moment van stilte en creëren tussen de coachings en trainingen door.

Ik z e g het vol trots en met een voldaan gevoel…d a n k j e w e l lieve mede-Sparkle-verspreiders, voor alle bestellingen de afgelopen jaren, voor de ontroerende verhalen die ik mocht vertalen en jullie lieve kaartjes en berichtjes van de gelukkige families waar de Sparkles mochten neerdwarrelen. En ik z e g (én voel én geloof én weet) ook dat er een nieuwe vorm van Sparkle families mag gaan ontstaan. Niet meer van hout, wel van houdt. Het creëren en het thema familie zit nou eenmaal in mijn bloed. Of zoals mijn familie uit Canada zou z e g g e n : blood is thicker than water.